Σκέψεις και ευχές για το 2013!

Σε λίγες ώρες κλείνει το 2012… ήδη σε κάποια μέρη του κόσμου, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει ανατείλει το 2013! Τελικά ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει παρά τις καταστροφολογίες! Ευτυχώς που υπάρχει Θεός!

Ας ευχηθούμε η νέα ημερολογιακή χρονιά να είναι γεμάτη από τη χάρη του Θεού και διαρκή αγώνα δικό μας! Νομίζω ότι και μόνον αυτή αρκεί για να έχουμε τα πάντα, να είμαστε τα πάντα, να είμαστε για πάντα! Ας είναι μια χρονιά όμορφη σαν την προηγούμενη. Θα πει κανείς «τρελλός είσαι και λες ότι το 2012 ήταν μια όμορφη χρονιά;». Όχι, δεν είναι ζήτημα τρέλλας ή παραφροσύνης. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον πολυεπίπεδο πόλεμο που ζούμε, νομίζω ότι όντως είναι όμορφο να συνεχίζουμε τον αγώνα της επιβίωσής μας, της πίστης μας, της προόδου μας, των αρχών μας και των ιδανικών μας, παρά τον πόλεμο αυτό… Ο Κύριος ας έχει κοντά του τις ψυχές όλων αυτών που έφυγαν τη χρονιά που μας πέρασε, κι ας ενδυναμώνει όλους μας στα δύσκολα που θα έρθουν.  Στο κάτω κάτω ένα παιχνίδι που a priori ξέρεις τον νικητή και τον ηττημένο ούτε ενδιαφέρον έχει, ούτε τιμά τον νικητή ιδιαίτερα. Κι αυτή είναι η ομορφιά του αγώνα που δίνουμε! όπως λέει και το τραγούδι «είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή»!

Κουράγιο λοιπόν, υπομονή, ελπίδα και πίστη στον αγώνα όλων μας όχι απλά για το αύριο, αλλά για ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα!

Ευχαριστώ τους επισκέπτες αυτού του ιστολογίου μέσα από την καρδιά μου. Ούτε «κουτσομπολιό» κάνω, ούτε «πλούσιο φωτογραφικό υλικό» αναρτώ, ούτε διαφημίσεις κάνω, ούτε ταξίδια πηγαίνω με έξοδα άλλων, ούτε φωτογραφίες μου αναρτώ με celebrities της θρησκείας, της πολιτικής κλπ! Το γεγονός ότι το 2012 το ιστολόγιο αυτό δέχτηκε σχεδόν 5000 επισκέψεις είναι για μένα ιδιαίτερα τιμητικό και σημαντικό (αν και το 2011 είχε δεχτεί σχεδόν 6000 επισκέψεις!) και μου δημιουργεί την ανάγκη να συνεχίσω να αναρτώ (στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου που διαθέτω) ό,τι πιο όμορφο μπορώ! Σίγουρα ο αριθμός των 11.000 επισκέψεων από 45 διαφορετικές χώρες μέσα σε 21 μήνες λειτουργίας του ιστολογίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν υπολογίσει κανείς ότι το ιστολόγιο δεν το διατηρώ για λόγους βιοποριστικούς!

Ο Θεός να σκέπει και να φωτίζει όλον τον κόσμο.

Να έχετε μια όμορφη και ευλογημένη χρονιά! Χρόνια πολλά!

Σπύρος Βελιώτης

About Σπυρίδων Σ. Βελιώτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών, Θεολόγος
This entry was posted in Επικαιρότητα, Θεολογία, Κοινωνία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s