ε και; τί έγινε; …

Κυκλοφορεί και χιλιοαντιγράφεται στα διάφορα blogs τις τελευταίες ημέρες μια ιστορία με τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, και την υποχρεωτική κατάργηση χρήσης μετρητών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Αγωνιούν όλοι οι άγιοι πατέρες και οι ευσεβείς χριστιανοί για αυτό, για την επερχόμενη «υποδούλωση» κλπ κλπ (λες και τώρα είμαστε ελεύθεροι!)

Ντροπή! νομίζω πως ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τα χρήματα για να ζήσει. Στον παράδεισο δεν υπάρχουν χρήματα. Γιατί να υπάρχουν στη γη; αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς χριστιανοί, δεν έχουμε ανάγκη το χρήμα. Και μόνο η πίστη μας στο Θεό μπορεί να μας δώσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Στο κάτω κάτω μεγαλύτερη ανάγκη για το χρήμα, σε οποιαδήποτε μορφή του, έχουν οι ολίγοι έχοντες παρά οι πολλοί μη έχοντες!

Βέβαια μπήκε και μία σκέψη στο μυαλό μου: αν καταργηθεί το χρήμα, πώς θα δίνονται «τυχερά» στους ιερείς; αυτό το μαύρο χρήμα έχει αναθρέψει τόσα και τόσα παιδιά, κι έχει ράψει τόσες και τόσες στολές! (διακονικές, ιερατικές και αρχιερατικές)… ε, ρε γλέντια που λένε…

Ξυπνήστε! ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ, δεν είναι ευρώ! και Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ…

Σπ. Βελιώτης

Advertisements

About Σπυρίδων Σ. Βελιώτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών, Θεολόγος
Gallery | This entry was posted in Επικαιρότητα, Θεολογία, Κοινωνία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s