Τί απαντάμε σε αυτήν την περίπτωση;;;;; ….

Σε ένα site αγγελιών είχα βάλει μία αγγελία για την πώληση μίας σκαλιστής κορνίζας. Χθες έλαβα ένα μήνυμα από έναν γερμανό. Σας το παραθέτω:

«tut mir sehr leid, ich würde diesen Rahmen kaufen aber auf keinen Fall die Bezahlung nach Griechland mit Bank-überweisung.
Ich habe keine Garantie, dass Sie auch den Rahmen tatsächlich an mich versenden und was auch wichtig ist, dass Sie so sorgfältig verpacken, dass es keinen Transportschaden gibt. Möge ein anderer Käufer dieses Risiko tragen. ich keinesfalls. Griechenland ist gefährlich.»

Και παραθέτω και την μετάφρασή του για τους μη γνωρίζοντες γερμανικά:

«Λυπάμαι πολύ, θα ήθελα να αγοράσω αυτήν την κορνίζα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πληρώσω κάνοντας έμβασμα χρημάτων από Τράπεζα προς την Ελλάδα. Δεν έχω καμία εγγύηση ότι θα λάβω την κορνίζα τελικά. Επίσης είναι σημαντικό να είναι σωστά συσκευασμένη και να μην υπάρχουν ζημίες κατά τη μεταφορά. Μπορεί άλλος αγοραστής αποδέχεται τον κίνδυνο αυτό, εγώ με κανένα τρόπο. Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη.»

Και ρωτάω, τί πρέπει να του απαντήσω; Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη ή η Γερμανία που δεν έχει καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για τα όσα υπέστησαν η Ελλάδα και οι Έλληνες κατά την περίοδο της κατοχής;;;

Εννοείται ότι κάθε σας σχόλιο για αυτήν την ΑΛΗΤΕΙΑ είναι καλοδεχούμενο! Θα με βοηθήσει στο να του απαντήσω «κατάλληλα»! Προς το παρόν τον αγνόησα…

About Σπυρίδων Σ. Βελιώτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών, Θεολόγος
Gallery | This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία, Τέχνη. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s