Βιογραφικό νέου μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου

Ο νέος μητροπολίτης Αυστρίας κ.κ. Αρσένιος γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1973 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σπούδασε Καθολική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Marc Bloch. Επίσης το 2011 έγινε κάτοχος διδακτορικού τίτλου στο Κανονικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης μιλάει εκτός της μητρικής του γλώσσας και γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά.

Χειροτονήθηκε διάκονος το έτος 1998 στη Μητρόπολη Γερμανίας, και μετά την εις πρεσβύτερο χειροτονία του το έτος 2002 υπηρέτησε στην Καρλσρούη, ενώ το έτος 2004 μετετέθη στη Μητρόπολη Γαλλίας όπου είναι και πρωτοσύγκελλος. Ο εψηφισμένος μητροπολίτης Αρσένιος από το έτος 2005 είναι συν-γραμματέας στο Οικουμενικό Συμβούλιο των Εκκλησιών της Γαλλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μπόρεσα να συλλέξω η χειροτονία του νέου μητροπολίτου Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου θα γίνει την 30η Νοεμβρίου 2011 στον Πατριαρχικό Ναό.

About Σπυρίδων Σ. Βελιώτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών, Θεολόγος
This entry was posted in Επικαιρότητα, Κοινωνία and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Βιογραφικό νέου μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου

  1. Ο/Η πατηρ Ειρηναιος λέει:

    Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

  2. Ο/Η Paisios λέει:

    Κάποια διευκρινιστικά στοιχεία περί του νέου μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου. Έγινε Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Κρήτης, όπου και χειροτήνηθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος και έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και όχι στην Μητρόπολη Γερμανίας.
    Ευχαριστώ.
    Παϊσιος

  3. Άξιος !!!
    τον θυμόμαστε ως ιερέα στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας στην Karlsruhe και το Μühlacker να ξεχωρίζει για το ήθος την απλότητα και τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια που ιερουργούσε.

  4. Ο/Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ λέει:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ.

Σχολιάστε